Projecte d’Investigació Branyas

//Projecte d’Investigació Branyas

Projecte d’Investigació Branyas

PROJECTE D’INVESTIGACIÓ BRANYAS SOBRE L’IMPACTE DE LA COVID-19

El passat dia 27 de juny de 2022, es va celebrar una reunió de treball i primera presentació dels Resultats del Projecte d’investigació Branyas, a la Delegació Institucional del CSIC a Catalunya. Es tracta d’un projecte d’investigació mèdica, clínica i farmacològica sobre l’impacte de la COVID-19 en persones grans més ambiciosos en l’actualitat i que ha estat liderat pel Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i la farmàcia comunitària Vilassar de Dalt. En aquest estudi hi ha participat la  majoria de les Residències de Gent Gran de Grup Pere Mata.

Durant la reunió de treball, es va comptar amb la participació de diferents integrants de l’estudi com:

  • Victoria Moreno Arribas, Directora del Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación i Vicepresidenta del CSIC
  • Diego Ramiro Fariñas,Director de l’ Instituto de Economía, Geografía y Demografía del Consejo Superior de Investigaciones Cientificas    i Co Director del Proyecto Branyas
  • Margarita del Val Latorre,Directora del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa i  ​​ investigadora científica del CSIC
  • Vicente Rodríguez Rodríguez, Director del Grup d’Investigació sobre Envelliment (GIE-CSIC)

Va excusar la seva presència la Sra Sílvia Calzón Fernández, Secretaria d’Estat de Sanitat, que havia de participar a la Jornada en representació de la Ministra de Sanitat.

 

A través d’una visió multidisciplinari que integra diferents subprojectes,  l’estudi estableix diferents tipus de correlacions que indiquen especial riscos. Destacar:

  • La correlació entre la microbiota intestinal de persona infectades, les seves complicacions i de persones no exposades.
  • Les diferents respostes immunitàries i nivells d’anticossos i la seva durada entre els residents gràcies a la vacunació i els seus efectes en el nombre d’infeccions, reinfeccions i complicacions.
  • La relació entre factors genòmics i epigenòmics i la infecció per COVID-19.

A la tarda, els integrants de l’estudi van voler visitar alguns dels centres participants, i van visitar la Residència i Centre de Dia Alchemika de Barcelona, gestionada per Pere Mata Social, ja que ha estat un dels centres que ha aportat més dades a l’estudi.

2022-08-12T11:48:10+00:00 12 agosto, 2022|Noticias|

Noticias relacionadas